největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 031
–
3 060
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
100
101
102
103
104
110
Následující strana
Poslední strana
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické
Jaké chtějí lidé sýry? Za deset korun deset deka? Konzumentský trend velí nakupovat sýry ještě chutnější, čerstvější, tradiční a přizpůsobené novému životnímu stylu.
Petr Havel
21. 1. 2016
Počet nových komentářů
6
Pane vrchní, vy nemáte wifinu?!
„Vypněte wi-fi,“ doporučuje ostatním restauratérům majitelka kavárny Prádelna. Wi-fi je v kavárnách a restauracích k zlosti i k užitku. Na jedné straně dobrý marketingový nástroj znamená i to, že si tu host za cenu jednoho kafe zřídí kancelář na pět hodin.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2016
Počet nových komentářů
15
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér
Asi jako jediná restaurace má dva druhy jídelních lístků: běžný a bez lepku. Obě varianty navíc stojí stejně. „Na bezlepkových jídlech mám menší marži, ale já nechci být ten, co nabízí jídlo bez lepku a drhne na tom peníze,“ říká Jakub Krischke. Proč to tedy dělá?
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Ztužené tuky nelze házet do jednoho pytle
Evropská komise chce regulovat obsah transmastných kyselin v potravinách. Tzv. TFA skutečně patří k nejnebezpečnějším. Chvályhodný záměr lze ale hodnotit jako „chytání kočky za ocas“.
Petr Havel
13. 1. 2016
Ovoce do škol stálo loni sto devadesát milionů
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo, že se mu podařilo vyčerpat na projekt Ovoce do škol více peněz z EU. Konkrétně jde o šedesát čtyři milionů. Jak je to možné?
Redakce
12. 1. 2016
Černou čočku nemusíte namáčet
Luštěniny obecně moc nekonzumujeme, odrazuje nás dlouhá doba přípravy, máčení i následně nafouknuté břicho. To ale ještě neznáme černou čočku a fígle proti nadýmání.
Redakce
11. 1. 2016
Pultový prodej sýrů: Fůra obalů a nervů
Potravinářská fólie je nejčastěji využívaným obalovým materiálem při prodeji sýrů. Je levná a rychle se s ní pracuje. Ale kdo ji má z těch sýrů sundavat? Do čeho nám prodejci ještě balí sýry?
Kateřina Čepelíková
11. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
V klobáse od Babiše zákaznice našla kus injekční jehly
Aktualita
SVS nařídila stažení masného výrobku, který obsahoval úlomek kovu. Klobásu vyrobil závod Krahulík a prodával Lidl.
Redakce
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
19
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Ministr a pesticidy: Slibem nezarmoutíš
Glosa
Zemědělci užívají na řepku pesticidy, postřiky jsou nebezpečné, okolí je ohroženo, ale nic netuší. Je to více než rok, co ministr slíbil, že se to změní. Asi již tušíte, jak to dopadlo.
Richard Šedý
7. 1. 2016
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny
„Česká“ potravina je vágně definovaná a žádné usnadnění pro spotřebitele nenabízí. Konkrétní cechovní normy jsou lepším řešením.
Petr Havel
7. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Jak se vyhnout palmovému oleji?
Palmový olej je superlevná surovina nejen pro potravinářský průmysl. Cena, kterou za něj ale platíme, je příliš vysoká. Nejen že ohrožuje naše zdraví. Masivní rozšiřování plantáží palmy olejné způsobuje i nevratné klimatické změny na celé planetě.
Michaela Michalcová
6. 1. 2016
Počet nových komentářů
53
Hranolky v McDonald's se stříkají cukrem
Hranolky pro český McDonald's jsou dílem polského závodu Farm Frites. Jak taková výroba probíhá a proč se hranolky stříkají hroznovým cukrem?
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2016
Počet nových komentářů
17
Nejhorší potraviny roku 2015
Nechutné salámy, plesnivé sýry, šizené ryby… I takové potraviny se v minulém roce našly v našich obchodech. Nejvíce bylo nebezpečných potravin, následují falšované a nejakostní.
Lenka Krbcová
4. 1. 2016
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“
Víte, jaká látka dělá česnečku tak zdravou? Je to alicin, který likviduje i zlatého stafylokoka. Uvařte si silvestrovský vyprošťovák podle tradičního receptu.
Petr Havel
31. 12. 2015
Počet nových komentářů
6
Tmavé pečivo není vypečenější, ale louhované
Možná jste si někdy všimli označení „louhované pečivo“. Zavání vám to něčím nepěkným? Většinou jde o preclíky a bagety a technologii používanou hlavně v Německu.
Petr Havel
28. 12. 2015
Počet nových komentářů
11
Co budou jíst na Vánoce nejlepší foodblogeři?
Zeptali jsme se populárních foodblogerů, copak letos pekli za cukroví i jak bude vypadat jejich štědrovečerní tabule. Nechte se inspirovat.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Počet nových komentářů
16
Recept na bramborový salát a cukroví podle food blogerů
Nevíte, jaký letos uděláte bramborový salát, chcete ještě narychlo připravit nějaké cukroví? Zkuste si vybrat z receptů nejlepších food blogerů.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Počet nových komentářů
2
Vláda posvětila definici české potraviny. A cigarety budou s obrázky
Vláda včera schválila novelu zákona, která jednoznačně vymezuje pojem „česká potravina“. Dozvíme se, co bude opravdu české, ale i proč budou cigarety s ošklivými obrázky.
Redakce
22. 12. 2015
Kapr býval nóbl ryba, losos jídlo chudiny
Statisíce lososů v minulosti brázdily české řeky a chytali je chudí, aby se nasytili. To kapr, ten byl v jiné lize, v té nejvyšší. Proto také patřil k nejdražším rybám.
Kateřina Čepelíková
22. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska
McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2015
Počet nových komentářů
34
Kolik stojí vánoční menu v restauraci? I dva a půl tisíce
Rádi byste ochutnali vánoční menu v restauracích? Předkládáme nabídku deseti podniků, a to i s cenovými nabídkami.
Redakce
18. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Datle a fíky: obsahují přidaný cukr i pesticidy
Test kvality
Spotřebitelský časopis dTest podrobil datle a fíky z českých obchodů testu na přítomnost mykotoxinů a pesticidů. Ne všechny obstály. Ale to není vše, výrobci porušují zákony a neznačí použití cukru.
Redakce
18. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Kapr má jediné místo bez kostí
Smrdí vám ryba? Svlékněte ji z kůže. Vadí vám kosti? Víme o jediném místě na kaprovi, kde kosti nejsou.
Kateřina Čepelíková
17. 12. 2015
Počet nových komentářů
6
Břich tlustý, mozek pustý
Tak alespoň praví lidová moudrost. Nové výsledky ukazují, že přecpávat se tučným může skutečně snižovat kognitivní schopnosti. V čase vánočního obžerství by nás snad mohlo uklidnit, že zrovna tahle neurodegenerativní choroba je vratná.
Pavel Houser
17. 12. 2015
Počet nových komentářů
11
Lijete olej do odpadu? To neděláte dobře…
Olej z pánvičky, který zbyl po smažení řízků, často končí v kanalizaci. A to i přesto, že tam nemá co dělat. Může vám ucpat odpad!
Redakce
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
31
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování?
Odborníci odpovídají na nejčastější dotazy, které se objevily v souvislosti s nedávno zveřejněnou informací o škodlivosti červeného masa a uzenin. Podivují se nad tím, že WHO nedala k dispozici detaily hodnocení.
Jiří Ruprich
15. 12. 2015
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy Motol: Zdraví prochází žaludkem
Galerie
Farmářské trhy dnes začaly v areálu FN Motol, pár metrů od výstupu z metra. Ve spolupráci s vedením nemocnice je připravil zkušený tým pořadatelů Farmářských trhů Kulaťák. Kromě běžného sortimentu tady dostanete i kapry, cukroví a plno vánočních maličkostí…
Redakce
15. 12. 2015
3 031
–
3 060
/
4 817
První strana
Předchozí strana
90
100
101
102
103
104
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji