největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 061
–
3 090
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
101
102
103
104
105
110
Následující strana
Poslední strana
Vánoce bez lepku, to je cukroví z bezlepkové mouky i kapr v hrašce
Celiaci prý patří k těm nejdisciplinovanějším pacientům se speciální dietou. Hřešit by ale neměli ani o vánočních svátcích. I jednorázový dietní ústupek se může „zvrhnout“. Máme pro vás tipy, jak připravit bezlepkové vánoční cukroví i smaženého kapra.
Blanka Chocová
15. 12. 2015
Dortletky vyrábí majitelka prvorepublikové cukrárny sama. Tři dny
Přestože se celý život věnovala umění a historii, dnes je hrdou majitelkou cukrárny, která dělá jedinečné dortletky. Minidortíky, které sbírají jednu cenu za druhou.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2015
Žlučníkový záchvat: první pomoc musí přijít rychle
Žlučníková kolika je o Vánocích jeden z nejčastějších důvodů návštěvy pohotovosti nebo volání záchranky. Záchvat dokážete podle dále popsaných příznaků rozeznat, zvládnete i první pomoc, ale dlouhodobé potíže vyžadují léčbu z rukou odborníků. Důležitá je dieta a – nejen o svátcích – prevence.
Tereza Víchová
14. 12. 2015
Vánoční kapr z nemocnice? Na zbrusu novém farmářském trhu v Motole
Pozvánka
To nejlepší z Farmářských trhů na Kulaťáku a na Petřinách přijede do Fakultní nemocnice v Motole.
Redakce
11. 12. 2015
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos
Američané schválili GMO lososa coby pro člověka neškodnou potravinu. Namísto obvyklých tří let roste jen rok a půl. Označování těchto lososů jako GMO je pouze dobrovolné.
Petr Havel
11. 12. 2015
Místo vánočních prémií – vánočka
Galerie
Tradiční vánočka z máslového těsta má dlouhou historii, i když původně vypadala dost jinak než dnes. Dávala se dokonce jako vánoční dárek i coby součást mzdy.
Redakce
10. 12. 2015
Jsem otřesen, píše ministr včelařům
Aktualita
V souvislosti s antibiotikovou kauzou „kolosálních rozměrů“ kritizuje ministr zemědělství kontrolní mechanismy Českého svazu včelařů.
Redakce
9. 12. 2015
Počet nových komentářů
1
Na pečení je nejlepší medovicový med
Na med není kvůli skandálu s antibiotiky nutné zanevřít – jen si musíme vybrat ten poctivý. Můžete ho použít i do vánočního cukroví, pečení má pak ale trochu jiná pravidla, než když dáváte cukr.
Petr Havel
9. 12. 2015
Co všechno musí prodejce kaprů splňovat
Kapry nemůže prodávat a usmrcovat každý, kdo si vzpomene. Kontrolovat to bude i letos Státní veterinární správa.
Redakce
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
2
Známe Farmu roku 2015
Pracují dnes a denně, velebí dvory, stáje a hýčkají si svá zvířata. Ti nejlepší z nejlepších si pak odnáší ocenění Farma roku. Známe pětici oceněných, a tak vám je jednoho po druhém představíme.
Redakce
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
1
Takhle to vypadá na místech, kam v restauracích nevidíme
Galerie
Špína, myši, katastrofální hygienické podmínky – je to stále stejná písnička, za kterou si provozovatelé restaurací vysloužili uzavření svých provozoven.
Redakce
8. 12. 2015
Čokoláda z lednice prostě není ono. Může za to chemie
To, jak na nás působí čokoláda, je důsledkem řady vzájemně se doplňujících efektů. Některé z nich jsou důsledkem už původního chemického složení, jiné fígle jsou ale dílem technologů a postupného odlaďování výrobních postupů.
Pavel Houser
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
Nejdražší vlašské ořechy mají v Globusu. A nejlevnější?
Test
Bez vlašských ořechů by snad ani Vánoce být nemohly. Kupujeme je i přesto, že se jejich cena šplhá ke třem stovkám za kilogram. Hledali jsme, kde koupit nejlepší a nejlevnější ořechy.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2015
Počet nových komentářů
15
Jak uchovat vlašské ořechy? Zavařte je
Vlašské ořechy rády žluknou a plesniví. Jak si ořechy uchovat v dobré kondici co nejdéle? Známe doporučení profesionálů i domácí fígle.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2015
Počet nových komentářů
1
Přijmou prodejci pesticidů kodex jako farmaceuti?
Existuje nepřeberné množství mezinárodních dnů něčeho. Některé jsou všeobecně známé (žen, dětí,…), jiné méně. Mezi ty druhé určitě patří 3. prosinec coby Mezinárodní den bez pesticidů.
Richard Šedý
4. 12. 2015
Farmářské adventní trhy 2015 v Praze
Ryby, cukroví, stromky, drobné dárky. Hudba, občerstvení, svařák. Na farmářských trzích se chystá speciální vánoční nabídka i program.
Lenka Krbcová
4. 12. 2015
Holešovická tržnice bude hostit Festival polévky
Galerie
Poslední sobotu před Vánoci provoní holešovickou tržnici Festival polévky. A vařit se bude přímo před zraky diváků – na otevřeném ohni ve čtyřicetilitrových kotlích dovezených až z Maďarska.
Redakce
3. 12. 2015
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec
Batáty, nazývané také „sladké brambory“, přišly stejně jako skutečné brambory z Ameriky. Tam k jejich úpravě používají speciální technologii. A připravují batátový krém, který je skvělý nejen do pečiva.
Petr Havel
3. 12. 2015
Zemědělci budou muset povinně hlásit letecké hnojení
Aktualita
Ministerstvo zemědělství připravilo novelu zákona, podle které budou muset zemědělci hlásit každé letecké hnojení kapalnými hnojivy. A to čtrnáct dní předem. Důvod?
Redakce
2. 12. 2015
Počet nových komentářů
6
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Průměrný oběd jako nesplnitelný ideál
Glosa
Nedávno jsme se dozvěděli, že průměrný oběd stojí baťovských 99 korun. Je to hodně, nebo málo? To asi závisí na finančních možnostech každého z nás, ale položme si i zajímavější otázku – co si vlastně představujeme pod pojmem průměrný oběd?
Jan Handl
1. 12. 2015
Počet nových komentářů
2
Bezlepková dieta je podle akademiků nezdravá módní vlna
Úskalí bezlepkové diety se stalo hlavním tématem konference Akademie věd ČR.
Redakce
30. 11. 2015
Počet nových komentářů
10
Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři
Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Počet nových komentářů
8
Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to
Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Cizí másla obsahují moc vody
Test kvality
Kontrola jakosti másla prokázala zvýšený obsah vody u dvou zahraničních výrobků a potvrdila kvalitu tuzemských másel.
Redakce
29. 11. 2015
Počet nových komentářů
4
Mouka z prodejen zdravé výživy je zdraví nebezpečná
Aktualita
Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje před čirokovou moukou. Zjistila v ní nebezpečné látky, tzv. tropanové alkaloidy.
Redakce
27. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
Test kakaa: Důležité informace chybí
Test
Typ kakaa ovlivní výsledek při pečení, výrobci ale potřebné údaje zamlčují. Stejně tak se nedozvíte podíl kakaového másla, což je informace pro kvalitu kakaa zásadní.
Redakce
27. 11. 2015
Průměrný oběd v ČR stojí 99 Kč
Aktualita
Nejdražší obědová menu jsou nepřekvapivě a stabilně v Praze a stojí v průměru sto deset korun, nejlevnější obědy se dají v České republice pořídit za šedesát korun.
Redakce
26. 11. 2015
Počet nových komentářů
4
Kuře je z 72 % voda
Kvalitu drůbežího masa ovlivňují zejména technologie zpracování. Kuřata, ale také třeba krůty, představují vydatný zdroj živočišných bílkovin a zároveň obsahují malé množství tuku.
Petr Havel
26. 11. 2015
Počet nových komentářů
3
3 061
–
3 090
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
101
102
103
104
105
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji