největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 091
–
3 120
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
102
103
104
105
106
110
Následující strana
Poslední strana
Projíme se k Alzheimeru?
Rozhovor
Pokud se lidé vhodně stravují, sníží velmi významně riziko psychických onemocnění včetně obávané Alzheimerovy choroby. Profesor Jiří Raboch představuje i unikátní studii, která naznačuje, že důležitější než geny je náš životní styl.
Lenka Krbcová
25. 11. 2015
Počet nových komentářů
14
Přesunuli výrobu piškotů Opavia do Polska, dostanou pokutu
Letos se výroba piškotů Opavia v tichosti přesunula do Polska, což se odrazilo nejen na změně obalu, ale i na tvaru a údajně i chuti piškotů. Po vlně nevole z řad zákazníků se začíná zlobit i inspekce.
Redakce
24. 11. 2015
Počet nových komentářů
33
Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře
Rozhovor
„Občas se stává, že k nám přijde host, který hned odejde se slovy: Ježiš, to je snad cena za celý dort, a ne za kousek, ne?“ říká Veronika Klamtová, která už dva roky vede svoji Sweet Secret of raw cukrárnu.
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2015
Počet nových komentářů
11
Inspekce kontrolovala „Ovoce do škol“
Aktualita
SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol. Kvalita prý je „uspokojivá“.
Redakce
20. 11. 2015
Hnědý banán, dobrý banán
Vyhýbáte se hnědým banánům? Pokud vám nevadí jejich chuť, je to zbytečné. Mají dokonce jistou výhodu oproti žlutozeleným plodům.
Petr Havel
20. 11. 2015
Počet nových komentářů
10
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost
Hovězí vývar je výborný na polévku, ale poslouží také jako základ k řadě jiných pokrmů. Zejména pokud použijeme dnes pozapomenuté morkové kosti, které byly cenné pro naše předky.
Petr Havel
19. 11. 2015
Zaveďte do své kuchyně špaldu, jáhly a pohanku
Trochu opomíjené, ale velmi zdravé a vitaminy nabité potraviny čekají na vaše pozvání. Nechte je vejít do své kuchyně a postupně je začleňujte do běžného jídelníčku.
Redakce
18. 11. 2015
Počet nových komentářů
5
Ideální odšťavňovač neexistuje, vybrat kvalitní je ale možné
Test
Mnoho lidí si doma přes celou zimu vyrábí nápoje z ovoce a zeleniny, aby měli i v chladném období dostatečně silnou imunitu. Při přípravě čerstvých šťáv jsou velkým pomocníkem odšťavňovače. Ovšem jen některé.
Redakce
18. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
COOP, Globus a Kaufland prodávaly med s obsahem nebezpečných látek
Aktualita
Na tuzemském trhu se objevil výrobek s názvem Dědečkův med s obsahem chloramfenikolu a nitrofuranů, varují veterináři.
Redakce
16. 11. 2015
Počet nových komentářů
2
Salám s plísní se vyrábí z mraženého masa
Jeli jsme se podívat do Kostelce, jak se vyrábí Křemešník i Uherák. Teď už víme, jak dlouho trvá plísni, než zabalí salám do bílé, i proč musí být maso na výrobu fermentovaných salámů mražené.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2015
Počet nových komentářů
14
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím
Svět, Evropa i odborníci nabádají k uvážlivému používání antibiotik. Pravidla, která u nás jejich užívání v chovech hospodářských zvířat drží na uzdě, se však mají uvolnit.
Petr Havel
13. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
Zvířátka se narodila, abychom jedli, říká Roman Vaněk
Rozhovor
O jídle a vaření mluví s láskou a emotivně. „Jídlo je prožitek, uvádí mě do transu,“ říká Roman Vaněk. Naopak neuznává askezi nebo militantní přístup.
Andrea Pencová
12. 11. 2015
Počet nových komentářů
59
Mrkev zhořkne, když bude skladována vedle jablek
Podle nového průzkumu nejvíce plýtváme pečivem, zeleninou a ovocem. Víte, jak uchovávat potraviny, aby vám co nejdéle vydržely?
Redakce
11. 11. 2015
Svatomartinské menu s recepty
Galerie
Upečte si dokonalou Svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem.
Redakce
11. 11. 2015
Nejdřív pesticidy, až pak zdraví lidí
Česká republika selhává v ochraně zdraví svých obyvatel před toxickými účinky chemických látek.
Richard Šedý
10. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
Paštika se sójou – Hamé stahuje více než padesát tisíc výrobků
Aktualita
Veterinární správa upozornila na pomazánku Svačinka, která obsahuje alergen – sóju, aniž by ji uváděla ve složení. Výrobce nyní výrobek stahuje z trhu.
Redakce
10. 11. 2015
Počet nových komentářů
5
Mléko do škol dává dětem nevhodné výrobky
Iniciativa Skutečně zdravá škola zjišťovala, zda ochucené varianty výrobků dotovaného programu Mléko do škol vyhovují doporučením Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pro školní svačiny.
Redakce
10. 11. 2015
Počet nových komentářů
9
Retrosajrajt?
Glosa
Na předrevoluční dobu vzpomínají se slzou v oku jenom milovníci předešlého režimu. Tedy co se týká politiky; na to, co jsme jedli a pili, zavzpomíná s nostalgií snad každý z nás. A prodejci to moc dobře vědí a dokáží retro vlny využít.
Jan Handl
10. 11. 2015
Počet nových komentářů
70
Hradí zdravotní pojišťovny návštěvu nutričního terapeuta?
Zdravotní stav lidí s nadváhou může zlepšit dieta pod odborným vedením. Jenže to něco stojí… Pomůže s úhradou zdravotní pojišťovna?
Redakce
9. 11. 2015
Počet nových komentářů
3
Kde všude si budete moci připít Svatomartinským vínem?
Už tuto středu vypuknou na mnoha místech v České republice akce spjaté s prodejem a oslavou Svatomartinského vína. Už víte kam vyrazit? Nabízíme pestrou paletu více než třiceti akcí.
Redakce
9. 11. 2015
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant
Základem krupicové polévky je nepřekvapivě krupice. Méně už se ví, kolik druhů této suroviny existuje, včetně její bezlepkové verze. Stejně pestré je množství variací samotné polévky.
Petr Havel
9. 11. 2015
Filipíny, Thajsko i Vietnam v sobotu na Kulaťáku
Na sobotních trzích na Kulaťáku se budou prezentovat kuchyně Filipín, Indonésie, Malajsie, Thajska a Vietnamu. Přijďte ochutnat rýži na všechny způsoby i omáčku z kvašených ryb.
Redakce
6. 11. 2015
Karlínské farmářské trhy znovu otvírají
Aktualita
Revitalizace Karlínského náměstí v Praze 8 je hotová a na své tradiční místo se tak mohou opět vrátit farmářské trhy.
Redakce
5. 11. 2015
Epidemii spustil puchýř u kuchařky v závodce
Ministerstvo zdravotnictví mimo jiné dohlíží na to, aby ve stravovacích zařízeních nepracovali nemocní lidé, kteří by dokázali spustit rozsáhlou epidemii. Co když ale hygienici o tyto pravomoci přijdou?
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2015
Počet nových komentářů
3
Věda o výživě je velmi stabilní, amatéři se mýlí
Reakce
Široké a na první pohled obecné charakteristice oblasti metabolismu a výživy se laicky vytýká, že si mnohdy protiřečí a nutriční doporučení že jsou buď velmi vágní, nebo že si výrazně odporují a stále se mění. Je to jinak.
Zdeněk Zadák
4. 11. 2015
Počet nových komentářů
2
Jak poznat ryze český česnek? Země původu nic neřeší
Jako země původu je uvedena Česká republika, ale stejně ten česnek nevoní a nemá sílu. Proč? Jak poznat opravdu český česnek?
Redakce
4. 11. 2015
Počet nových komentářů
5
K falšování čokolád se používají i slupky
Brzy začneme nakupovat čokoládové figurky na Mikuláše a Vánoce, ale i pro běžný nákup platí: Co se nejmenuje čokoláda, není čokoláda. Kakao a výrobky z něj patří mezi nejčastěji falšované potraviny u nás.
Petr Havel
4. 11. 2015
Počet nových komentářů
6
Skutečně se snižuje spotřeba pesticidů? Jak kdy a jak kterých
Pokud bychom naložili nebezpečné chemikálie určené k ochraně rostlin mezi lety 2009 až 2013 na kamiony, každý rok by jich jelo zhruba dvě stě šedesát devět a vytvořily by přes pět a čtvrt kilometru dlouhou kolonu.
Richard Šedý
3. 11. 2015
Co obsahuje kloubní výživa a jak si ji vybrat
Přípravky pro kloubní výživu drží v prodejnosti mezi doplňky stravy neochvějně jedny z prvních příček. Bolestivé onemocnění kloubů – artróza – totiž postihuje čím dál více lidí nad padesát let věku. Význam mají i pro sportovce.
Tereza Víchová
3. 11. 2015
Hladolinky se rozšiřují. O co v letadlech přijdeme?
Galerie
Dvě letecké společnosti skoncují s podáváním bezplatných jídel v letadlech. O co už brzy přijdeme? Podívejte se do galerie.
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2015
Počet nových komentářů
14
3 091
–
3 120
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
102
103
104
105
106
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji