největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 121
–
3 150
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
103
104
105
106
107
110
Následující strana
Poslední strana
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Počet nových komentářů
6
Mohou děti houby?
Děti by měly jíst houby raději k obědu a ne jako samostatné jídlo. Co ještě byste měli vědět?
Redakce
30. 10. 2015
Počet nových komentářů
2
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu
Výrobci potravin či jejich prodejci, kteří v honbě za co nejnižšími cenami nebo co nejvyššími zisky klamou spotřebitele, to budou mít stále těžší.
Petr Havel
30. 10. 2015
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny
Recept na staročeskou zelňačku má mnoho podob, což jen dokazuje významnou roli této zdravé polévky pro zimní období v naší gastronomii.
Petr Havel
29. 10. 2015
Počet nových komentářů
3
Bariatrická léčba: Zašívají pacientům žaludek, ne pusu
Jak se žije člověku, který váží sto čtyřicet nebo téměř dvě stě kilo? Jak dlouho jde do třetího patra bez výtahu? O tom nám vyprávěli Kristýna a Petr, kteří dohromady zhubli sto dvacet osm kilogramů.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2015
Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti
Je třeba zapracovat na podpoře exportu a začít být soběstační v tom, co si můžeme v našich podmínkách vypěstovat a vyprodukovat, říká ministr zemědělství.
Redakce
26. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Nosíte si do práce oběd? Jste v menšině
Průzkum
Oběd v krabičce si do práce nosíme jen jednou či dvakrát do týdne. Pijeme hlavně kohoutkovou vodu a čtvrtina Čechů si nikdy neobjednává večeři skrze rozvozové služby. Jaká jsou další data z průzkumu?
Redakce
26. 10. 2015
Počet nových komentářů
3
Kuchařka ze Svatojánu: Za honorář z první knihy mám mlýnek na mouku
Rozhovor
Blog Evy Francové se stal fenoménem během několika málo měsíců, a to i přesto, že jsou její recepty prosté masa a mnohdy i vajec. Kdo je vlastně Kuchařka ze Svatojánu?
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Tip: Jak vybrat odšťavňovač
Využít maximum z ovoce a zeleniny pomohou moderní přístroje. Získáte díky nim více šťávy a nepřijdete o cenné živiny.
Redakce
22. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Mýty o jídle šíří nevzdělanci, média i lékaři
Kolem nás už lítá tolik mýtů o jídle, že už nám ani selský rozum často nepomůže. Zejména proto, že naprosto protichůdné informace padají z úst lékařů a lidí, kterým prostě věříme.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2015
Počet nových komentářů
16
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče
Co je typicky české (respektive rakousko-uherské)? Polévky, houbaření, dršťkovka. Když to dáme dohromady, dostaneme dršťkovou polévku z kotrče. Vyzkoušejte!
Petr Havel
21. 10. 2015
Počet nových komentářů
7
Každý Čech loni snědl čtyřicet kilo chleba za tisíc korun
V Česku je sedm stovek pekáren, které napečou milion pecnů chleba denně. Že chleba nejíte? Stejně jste ho dle statistiky loni snědli celých čtyřicet kilogramů.
Redakce
20. 10. 2015
Počet nových komentářů
7
Když už večer zobat, tak co určitě ne?
Večerní mlsání je stravovací zlozvyk. Zkuste na něj vyzrát.
Karolína Hlavatá
20. 10. 2015
Počet nových komentářů
8
Francouz snídá hlavně sladké. Alespoň hodinu
Rozhovor
Proč Francouzi snídají minimálně hodinu a proč si každý den kupují čerstvou bagetu? Ptali jsme se zcestovalého šéfkuchaře francouzské restaurace Pot-Au-Feu Jana Kracíka.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2015
Počet nových komentářů
4
Víme přesně, co člověk pro svou výživu potřebuje
Rozhovor
„Existuje jen málo cest, jak upravit rovnováhu živin v těle, ale mnoho situací, jak ji porušit,“ říká profesor Zdeněk Zadák. Kvůli komercializaci chybí v potravinách důležité složky.
Lenka Krbcová
19. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Jak velké musí být eurojablko
Vypěstujte jablko. Prokousejte se sáhodlouhým bruselským nařízením, jeho přílohami a normami. Vezměte měřidlo a kalkulačku. Měřte, počítejte. Jablko vezměte a zahoďte.
Petr Havel
16. 10. 2015
Počet nových komentářů
9
Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny
Variant přípravy cibulačky je celá řada, mnohé z nich jsou ale spíše cibulačky francouzské. Naše skutečně tradiční cibulačka by měla vycházet z tradičních surovin a především je nutný dostatek času k tomu, aby správně a dobře chutnala.
Petr Havel
15. 10. 2015
Počet nových komentářů
8
Prevence zimních onemocnění: Základem je strava, říká homeopat
Strava a pohyb – tyto dvě základní složky prevence je možno doplnit o některé homeopatické léky na posílení obranyschopnosti.
Jaroslav Čupera
15. 10. 2015
Počet nových komentářů
17
Hmyz, který má potenciál stát se potravinou? Mouchy
Někdo si je dává jako pochoutku k večeři a druhý se na jejich konzumaci nemůže ani dívat. Možná však hmyz budeme jíst úplně všichni. Ve hře jsou mouchy a cvrčci.
Redakce
13. 10. 2015
Cvičím, nejím, nehubnu
„Chci zhubnout, a proto nejím, cvičím, ale pořád nehubnu.“ Kde je chyba?
Blanka Chocová
13. 10. 2015
Počet nových komentářů
10
Marcel Ihnačák: Nejraději mám vlastnoručně připravenou pizzu
Rozhovor
Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko. Dva ostřílení kuchaři proti sobě nastoupili v Souboji šéfkuchařů. Po litém boji nám prozradili, co mají rádi za jídla.
Redakce
12. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Dalibor Titěra: Medu za stovku bych prostě nevěřil
Kvalitu medu, když je zavřený ve sklenici, mnohdy nepozná ani profík. Malé nápovědy, které vás ke správné skleničce nasměrují, ale máme. Získali jsme je přímo ve Výzkumném ústavu včelařském.
Kateřina Čepelíková
12. 10. 2015
Počet nových komentářů
2
OpraKavárna: Kavárna, do které se nosí rozbité věci
Rozbil se vám mobil, tablet nebo třeba deštník? Nechte si je opravit v kavárně, ve speciální OpraKavárně.
Redakce
9. 10. 2015
Počet nových komentářů
2
Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém
Hlavním zdrojem nebezpečných transmastných kyselin jsou částečně ztužené tuky. Ty už se u nás vůbec nevyrábí, jejich zdrojem jsou pouze potraviny či tuk z dovozu.
Petr Havel
9. 10. 2015
Počet nových komentářů
7
Čerstvá bazalka je plná pesticidů. Skončila na letišti
Galerie
Inspekce nevpustila do ČR šest set kilogramů čerstvé bazalky a chilli s pesticidy.
Redakce
8. 10. 2015
Jak vzniká Legenda, sýr z farmy Létající koza
Galerie
Farma Létající koza začínala před osmi lety. Na samotě, v chátrající usedlosti, bez elektřiny. Dnes se na farmě pase sedmdesát koz a zrající sýr Legenda se pyšní titulem Regionální potravina.
Redakce
7. 10. 2015
Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách
Pálivá jídla bývala zatracována. V posledních letech další a další studie prokazují jejich prospěšnost. Třeba takový kapsaicin, látka v pálivých papričkách, nabízí hned několik benefitů.
Pavel Houser
7. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Příliš malá jablka se nesmí prodávat
Přestože jsou jablka z letošní úrody kvalitní a zdravá, nelze bohužel většinu z nich jako čerstvá jablka prodávat. Jsou moc malá.
Redakce
6. 10. 2015
Počet nových komentářů
7
Test potravin: Chutná nám kvalita, nebo si vystačíme s málem?
Test
Co lidem chutná víc? Výrobky vybrané výživovým poradcem, který zohlední veškeré dostupné informace o složení? Nebo ty potraviny, které jsou vylepšené dochucovadly, přemírou soli či cukru? Udělali jsme si test.
Kateřina Čepelíková
5. 10. 2015
Počet nových komentářů
14
3 121
–
3 150
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
103
104
105
106
107
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji