největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 151
–
3 180
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
104
105
106
107
108
110
Následující strana
Poslední strana
Co musíte vědět, když chcete letos najít houby
Kdo chce letos, po horkém suchém létě, najít houby, měl by znát pár souvislostí.
Petr Havel
2. 10. 2015
Rozbor jídel ukázal, že hospody značí alergeny špatně
Jste alergičtí a přišlo vám vhod povinné označování alergenů v jídlech? Dlouho jsme se neradovali. Podle rozborů, které iniciovala inspekce, obsahovalo každé páté jídlo v hospodě nedeklarované alergeny.
Redakce
1. 10. 2015
Počet nových komentářů
13
Statek u Pipků: Dýní přežila tak polovina
Letos ručně nasázeli čtyřicet tisíc sazenic dýní, ale suché léto přežila jen polovina z nich. Bude tento rok bez českých dýní od Pipků, zřejmě největšího producenta dýní v České republice?
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Jak to chodí v rybích továrnách ve Vietnamu
Galerie
Už jste někdy viděli rybí továrny ve Vietnamu, kde se zpracovávají ryby a další mořské plody? Nabízíme zajímavý pohled za zdi vietnamských továren.
Redakce
30. 9. 2015
Tamarind Tree: asijské knedlíčky tisíce chutí
Dim sum jsou jedním ze stavebních kamenů asijského street foodu, tedy pouličního jídla. U nás s nimi zkouší uspět Tamarind Tree, projekt kuchaře Ladislava Dvořáka.
Kamila Krbcová
25. 9. 2015
Blanka Milfaitová bude na jarmarku vařit z dýně
„Marmeládová“ mistryně světa Blanka Milfaitová a dýně na všechny způsoby – to je podzimní jarmark v Troji, který startuje o víkendu 10. – 11. října.
Redakce
24. 9. 2015
Počet nových komentářů
1
Prague Jerk Station: Jak je možné, že tu není něco tak skvělého?
Rozhovor
„Street food je kvalitní fast food,“ říká Luke Grunshaw. Je Brit a v Praze vaří na ulici jamajskou kuchyni. Přijde vám to zvláštní? „Zatím tu není žádný Jamajčan a karibské jídlo rozhodně stojí za ochutnání.“
Kamila Krbcová
24. 9. 2015
Inspekce zadržela nebezpečné chilli papričky
Aktualita
Dodavatel se snažil vyhnout kontrole, jeho papričky obsahují množství pesticidů.
Redakce
23. 9. 2015
Nejlepší burger Burgerfestu
Galerie
O víkendu se na pražském Výstavišti konal čtvrtý ročník Burgerfestu. Největší burgerový festival ve střední Evropě představil kuchařské umění vybraných restaurací z celé ČR, jimiž je burger a bbq tématika vlastní. Kdo byl nejlepší?
Redakce
23. 9. 2015
Hot God: božský párek v rohlíku
Rozhovor
Vlastní rohlíky, vlastní párky uzené pěkně postaru v komíně, vlastní receptury. To je pak hot dog tak božský – a přitom to je pořád „jen“ párek v rohlíku.
Kamila Krbcová
23. 9. 2015
Počet nových komentářů
1
V dobrovickém lihovaru došlo k výbuchu
Aktualita
Dobrovický lihovar nedaleko Mladé Boleslavi se ráno otřásl v základech. Podle vedení společnosti bylo při výbuchu zraněno celkem šest osob, čtyři lehce a dvě těžce.
Redakce
22. 9. 2015
Albrecht Street Food Cirkus: Pravá neapolská pizza se peče necelé dvě minuty
Rozhovor
Albrecht Street Food Circus je street foodový underground, rodinný podnik, kdy si manželé Jan a Nellie Albrechtovi z lásky k dobrému a kvalitnímu jídlu otevřeli živnost s pizzou. Na korbu malinké dodávky přidělali pec, jezdí a pečou po republice.
Kamila Krbcová
22. 9. 2015
Počet nových komentářů
5
Street food: Na ulici by měli vařit ti nejlepší
Téma týdne
Street food je jídlo ulice – rychlé, dobré, levné. I u nás se objevují nadšenci, kteří ukazují, že pouliční občerstvení není jen mastný smažák. Je jich už tolik, že se jim budeme věnovat celý týden.
Kamila Krbcová
21. 9. 2015
Počet nových komentářů
3
Street Food Festival: Chceme se rozšiřovat a vytlačit nesmysly
Rozhovor
Street Food Festival je festival pouličního jídla. Původně vznikl jako akce pro pár kamarádů, která se setkala s tak velikým ohlasem veřejnosti, že organizátoři prvního setkání před Crossem v pořádání festivalů pokračují už druhým rokem. A zájem pořád narůstá.
Kamila Krbcová
21. 9. 2015
Ruční pečení pod širým nebem
Galerie
Pekárna Kabát uspořádala unikátní ukázku pekařského řemesla. Pekli profesionálové i kolemjdoucí. Testovaly se poctivé náplně bez chemických přísad a ochutnávalo pečivo podle tradičních receptur a bez náhražek.
Redakce
18. 9. 2015
Dita Pichlerová: Každý hubnoucí obézní by měl mít psychologa
Rozhovor
„Zhubnout není běh na krátkou trať, je to celoživotní maraton. Chcete-li zhubnout dvacet kilogramů, dejte si na to dva roky,“ radí obezitoložka Dita Pichlerová. Jak začít a kde hledat podporu?
Kateřina Čepelíková
17. 9. 2015
Počet nových komentářů
4
Burgerfest – nejmasožravější svátek roku
Pozvánka
Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník Burgerfestu.
Redakce
16. 9. 2015
Začínají podzimní výlovy rybníků
Kdy a kde se konají výlovy rybníků v roce 2015 a co vás na nich čeká? Ochutnávky jídel, mnohem pestřejší nabídka ryb, a navíc levnější nákup než v běžném obchodě.
Petr Havel
16. 9. 2015
Na Jiřáku už v pátek začnou Podzimní dny českého medu
Galerie
V pátek 18. (8–18 hodin) a v sobotu 19. září 2015 (8–14 hodin) bude na Farmářském tržišti Jiřák sladce, budou se tam totiž slavit Podzimní dny českého medu.
Redakce
15. 9. 2015
Jaroslav Zeman: Letošní sucho nejvíc odnesl květák
Předseda Zelinářské unie Čech a Moravy hodnotí horké a suché léto z pohledu zemědělců a ohlíží se o čtyřicet let zpět. Co se změnilo v českém zemědělství? Všechno.
Kateřina Čepelíková
14. 9. 2015
Počet nových komentářů
3
Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva
Všichni znají pesticidy. Prostředí pro výrobu potravin ale nezatěžují chemií jen chemická hnojiva, nežádoucích látek je víc – a z více zdrojů.
Petr Havel
11. 9. 2015
Počet nových komentářů
6
Na letních táborech došlo ke 100% nárůstu infekčních onemocnění
Aktualita
Ve srovnáním s loňským rokem hlásí krajské hygienické stanice stoprocentní nárůst v počtu infekčních onemocnění na letošních letních táborech. A co říkali hygienici na tábornickou čistotu a jídelny?
Redakce
10. 9. 2015
Nedávejte do lednice rajčata, meloun ani citrony
Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?
Redakce
10. 9. 2015
Počet nových komentářů
29
Lukáš Vokrouhlík: Na Expu letí smažený sýr
Lukáš Vokrouhlík alias Kajda, autor nové knihy i kuchař známý z pořadu Mňam aneb Prima vařečka, už potřetí vaří na světové výstavě Expo 2015. Hosty tu ohromují zvěřinovými hody, ale i českým smažákem.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2015
Nejlepší rajčatový protlak mají v Lidlu
Test
Rajčatové protlaky a pyré v testování časopisu dTest. Které jsou ty nejlepší?
Redakce
9. 9. 2015
Nové Farmářské trhy Petřiny začínají
Aktualita
V době největší úrody přichází pořadatelé farmářských trhů na Kulaťáku s novinkou – Farmářskými trhy na Petřinách. První jsou již tento čtvrtek.
Redakce
8. 9. 2015
Jak si vybrat v restauraci a neztloustnout
Stravujete se zdravě, jídlo si připravujete doma a vybíráte si, co bude součástí vašeho jídelníčku? Myslíte si, že jsou vám restaurace zapovězeným místem? Omyl.
Karolína Hlavatá
8. 9. 2015
Jíst pětkrát denně je zcela nepřirozené, říká Petr Havlíček
Víme, co je zdravé, co nám škodí, ale nechápeme proč. Proč jíme pětkrát denně a proč je nám po jídle pojídaném u počítače zle?
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2015
Počet nových komentářů
24
Pozor na cizrnovou pomazánku. Je v ní jed, tvrdila inspekce
Aktualita
Inspektoři už netvrdí, že je v pomazánce jed, ale stejně pozastavili její uvádění na trh.
Redakce
4. 9. 2015
Počet nových komentářů
8
Recept na anglickou snídani? Hodně času a dobré suroviny
Kdo by neznal anglickou snídani? Někomu může připadat skvělá, jinému možná i nechutná. Angličan vám o ní řekne, že když se připraví dobře, může být tím nejlepším jídlem na celém světě!
Blanka Chocová
3. 9. 2015
Počet nových komentářů
1
3 151
–
3 180
/
4 817
První strana
Předchozí strana
100
104
105
106
107
108
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji