největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 731
–
2 760
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
90
91
92
93
94
100
Následující strana
Poslední strana
Kyselina listová je důležitá nejen v těhotenství
O důležitosti vitamínu B9, kyseliny listové, se často hovoří především v souvislosti s těhotenstvím a prevencí vývojových vad. Má i mnohé další účinky na lidský organismus.
Veronika Řeháková
30. 8. 2016
Nejlepší školní oběd 2016? S houbami, červenou řepou a fazolemi
Aktualita
Již po sedmé se konala soutěž s názvem Nejlepší školní oběd. Letos museli školní kuchaři vařit bezmasá jídla, která nestojí více než 34 korun, a navíc se ve škole musí běžně nabízet. Co kuchaři uvařili?
Redakce
29. 8. 2016
Nejlepší nápoj po sportu? Nealko pivo, říká Petr Havlíček
Aby nám při pohybu nebylo ouvej, je dobré vědět, jak se stravovat i pít. Radili jsme se s Petrem Havlíčkem, který doporučil vhodné nápoje před, během i po sportovní aktivitě.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2016
Budou i v Česku GM potraviny bez označení jako v Americe?
Americký prezident v létě schválil zákon, který ruší povinnost označovat potraviny vyrobené z geneticky modifikovaných surovin. Budeme i my kupovat GM potraviny, aniž bychom to věděli?
Petr Havel
26. 8. 2016
Počet nových komentářů
9
Průzkum: Češi i Italové opouštějí restaurace, obědvají v práci
Zatímco před sedmi lety jsme obědvali, stejně jako Italové, hlavně v jídelnách a restauracích, dnes si z domova nosíme krabičky. A jak to mají jinde v Evropě?
Redakce
25. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
11 druhů fazolí: Znáte všechny?
Fazole moc nejíme, protože se dlouho připravují a pak jsme po nich dlouze nafouklí. Ale měli bychom jim dát šanci, jsou velmi zdravé. Všechny druhy.
Redakce
25. 8. 2016
Michal Burda: Tatér, který vám v Triku uvaří nejlepší kafe
Dvacet let zasvětil svým dvěma tetovacím studiím, teď otevřel novou etapu svého života, otevřel Triko: kafe a kolonial. Malý obchůdek, kde si dáte jen to nejlepší, co český trh nabízí. Nevěříte? Michal Burda vás přesvědčí.
Kateřina Čepelíková
25. 8. 2016
Skutečně zdravá škola už pomáhá 160 školám. Zdarma
Přesně za týden začnou školními vchody proudit žáci, kteří už by se v automatech na chodbách neměli setkat se sladkostmi a bagetami s majonézou. Aby to i ve školních kuchyních vypadalo skvěle, je tu Skutečně zdravá škola. Zdarma. Pomůžete jí s provozem?
Kateřina Čepelíková
24. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
Obezita u dětí: na vině jsou špatné stravovací návyky celé rodiny
Obtloustlé dítě? Mnoho dospělých nad tím může mávnout rukou v přesvědčení, že děti z toho přece vyrostou. Na to ale nelze spoléhat, pokud nezmění své stravovací návyky.
Veronika Řeháková
24. 8. 2016
Počet nových komentářů
22
Co se dnes nejčastěji pěstuje na českých polích? Řepka to není
Aktualita
Co se na českých polích pěstovalo v roce 1980 a co se tu pěstuje nejčastěji dnes? Asi budete překvapeni. Dříve totiž na prvním místě nebyla pšenice a dnes polím nevévodí řepka.
Redakce
23. 8. 2016
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A takové překvapení
Kedlubny mi opravdu chutnají, ale vždycky jsem je považovala za „takovou obyčejnou zeleninu“. Možná budete překvapení stejně, jako jsem byla já, až zjistíte, co všechno obsahují.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
Petr Havlíček radí, jak hubnout, když máte stres
Vystresovaný člověk je obvykle silný, protože nemá čas se správně stravovat, neumí vypnout a regenerovat a už vůbec nemá energii na nějaké to cvičení. Co s tím? Kde začít, aby se tělo správně naladilo na hubnoucí režim?
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2016
Odkdy může miminko obiloviny? Od šesti měsíců
Ke konzumaci obilovin je připraveno již půlroční miminko. Oddalováním zařazení lepku v dětských příkrmech a kašičkách vzniku alergie nezabráníte. Naopak, zařazení ve správný čas je jistou prevencí.
Petr Havel
19. 8. 2016
Počet nových komentářů
2
Pitahaya: vynikající plod kaktusu
Tzv. dračí ovoce má jemnou sladkokyselou chuť a je nízkokalorické. Obsahuje také značné množství vitamínů a minerálů. Pitahaya červená a žlutá se lehce liší v chuti i složení.
Redakce
18. 8. 2016
9 potravin ideálních do jídelníčku těhotné ženy
Výživou v těhotenství programujeme zdraví našeho dítěte. Nejezte dvakrát tolik, ale dvakrát zdravěji. Které potraviny by nastávající maminka neměla ve svém jídelníčku opomíjet?
Veronika Řeháková
18. 8. 2016
Počet nových komentářů
2
Nejde jen o Klasu, ale o dobrou pověst, říká řezník sedmé generace
Kvůli značce Klasa jsou kontrolováni několikrát do roka. Vždy bylo vše v pořádku, až do letoška. Jeden vzorek ukázal nepovolený škrob v šunce a výrobce o Klasu přišel. „Nemám možnost bránit své výrobky,“ říká majitel.
Lenka Krbcová
17. 8. 2016
Chcete si koupit datle? Zkuste datle Medjool
Datle, často také přezdívané chléb pouště, neboť rostou na datlových palmách převážně v pouštích nebo velmi teplém a suchém podnebí, jsou nedocenitelnou potravinou.
Redakce
17. 8. 2016
Počet nových komentářů
2
Penny prodává „nehezkou“ zeleninu. Nevyhodí se a zákazník ušetří
Aktualita
Prodejny Penny Marketu začaly prodávat zeleninu, která by jinak neměla v maloobchodě šanci. Má být o nejméně deset procent levnější. Děkujeme, píší zákazníci. Jiní reptají.
Lenka Krbcová
16. 8. 2016
Počet nových komentářů
2
V mletém mase je salmonela. Opět z Lidlu a opět z Polska
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před vepřovým mletým masem. Výrobek z Polska je kontaminován bakteriemi rodu Salmonella. Stejně jako v květnu.
Redakce
16. 8. 2016
I nehezké granátové jablko je dobré
Již v minulosti bylo granátové jablko považováno za elixír mládí, krásy a zdraví a jeho omlazující účinky znali už ve starém Egyptě. Dnes se výtažky z tohoto ovoce používají v potravinových doplňcích i v kosmetice.
Redakce
16. 8. 2016
Strouhanka se nevyrábí ze starých rohlíků
Víte, kdy se prodá nejvíce strouhanky? Když rostou houby. V Penamu k její výrobě vyčlenili jednu obrovskou halu, ve které strouhanka vzniká od základu. Tedy od kynutí těsta po pečení až ke strouhání.
Kateřina Čepelíková
16. 8. 2016
Počet nových komentářů
13
Chlupaté brambory a další exotická zelenina
Okra, eddoe, čajot, kalabasa… Ráda zkouším nové suroviny a netradiční recepty, takže je jasné, že jsem nedokázala odolat všem druhům exotické zeleniny, které jsou v běžném britském supermarketu k dostání.
Jana Kuklová
15. 8. 2016
Jak otevřít mladý kokos a proč ho jíst
Mladý kokos je momentálně velký hit. Logicky vás napadá, jestli je mladý kokos vážně tak úžasný, jak všichni tvrdí. Ano, je.
Redakce
13. 8. 2016
Co jste nevěděli o rajčatech
Víte, že v USA je rajče zeleninou, zatímco v EU patří i mezi ovoce? Že kečupy se nedělají z rajčat? Že rajčata obsahují antioxidant, který pomáhá s prevencí srdečních chorob? A že tomatin z nezralých zelených rajčat je pro naše tělo toxický?
Redakce
12. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
Varování: Divoký losos obsahuje parazitického červa
Aktualita
Hlavní hygienička ČR varuje před konzumací závadné potraviny. Jedná se o divokého uzeného lososa. Obsahuje lidskému organismu nebezpečného parazita.
Redakce
12. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
Když kaki, tak správně zralé
Druh exotického ovoce kaki je výborné jako rychlý cukr, chutná sladce a posiluje imunitu. Jak vybrat kaki a jak se zbavit trpké chuti obsažených taninů?
Redakce
12. 8. 2016
Halina Pawlowská: Měla jsem období, kdy jsem nejedla vůbec nic
Rozhovor
Opakovaně – a většinou marně – se snažila zhubnout. Halina Pawlowská ráda jí, ráda a dobře vaří a bedlivě sleduje trendy v gastronomii. Sleduje, ale slepě nenásleduje.
Kateřina Čepelíková
12. 8. 2016
Co s ulovenou rybou? Zabít, vykrvit, vykuchat a sníst
Pokud nejste rybáři z kategorie „chyť a pusť“, držte se výše uvedeného postupu. A také grilujte krátce a nezapomeňte na citron. Sníží pach rybiny a paralyzuje účinky rizikových látek obsažených v kouři.
Petr Havel
12. 8. 2016
Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra
Tatarák z ryby je lehčí a zdravější varianta oblíbené pochoutky. Známý je tatarák z lososa, ale připravit ho můžete i z jiné ryby, dokonce z českého kapra. Máme pro vás recept.
Redakce
11. 8. 2016
Mango – ovoce bohů
Mango obsahuje desítky aromatických substancí, což mu dává nezaměnitelné aroma a lahodnou chuť. Správně zralé mango je navíc neuvěřitelně šťavnaté.
Redakce
11. 8. 2016
Počet nových komentářů
1
2 731
–
2 760
/
4 817
První strana
Předchozí strana
80
90
91
92
93
94
100
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji