Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 651
–
4 680
/
4 778
První strana
Předchozí strana
150
154
155
156
157
158
160
Následující strana
Poslední strana
Marmeláda? Jde to i bez vaření
Černý rybíz se ideálně hodí pro přípravu rychlé marmelády. A navíc – bude opravdu rybízová, a ne s jablečným želé, které najdete snad ve všech kupovaných produktech, i když se jmenují všelijak.
Renata Petříčková
4. 8. 2010
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy jsou fajn
FEJETON – I já jsem propadl kouzlu farmářského trhu. Je to záležitost, která tady chyběla a je moc dobře, že se s podobnými projekty roztrhl pytel. (NOVĚ na Vitalia.cz – MAPOVÉ DATABÁZE TRHŮ!)
Jan Handl
2. 8. 2010
Počet nových komentářů
3
Kurz vaření pro staré mládence
FEJETON – Slavní kuchaři jsou téměř vždy muži. Půjdeme v jejich stopách, rozhodli jsme se s kamarády! Brzy se ale má vize soběstačných, emancipovaných mužů začala rozplývat…
Richard Gilík
27. 7. 2010
Počet nových komentářů
1
Ideální čas pro nové brambory
Sezona nových brambor je v plném proudu. Jsou voňavé, lehce nasládlé a přitom dietní a hlavně plné vitamínů. Poradíme vám, jak si na nich co nejvíc pochutnat.
Renata Petříčková
21. 7. 2010
Není nad čerstvé ryby
Pstruh od kamaráda rybáře, to je něco jiného než ty v lepším případě polomrtvé chudinky ze supermarketů a v horším případě zmrazené chudinky, s nimiž platíte i pořádnou porci ledu.
Jan Handl
19. 7. 2010
Počet nových komentářů
1
Meruňky - budou, nebudou?
Meruněk prý letos bude málo. Přesto se objevují například v nabídce farmářských trhů. Jaký je rozdíl mezi „zaprášeným“ ovocem od silnice a nablýskanou krasavicí ze supermarketu?
Renata Petříčková
14. 7. 2010
Počet nových komentářů
2
Chystáte raut? Stejně vás ošidí
Chystáte se pohostit své přátele? Pokud nechcete být ošizeni, strávíte večer tím, že budete hlídat, co na stoly nosí. Jinak často zaplatíte víc nebo něco jiného, než jste dostali.
Helena Singerová
13. 7. 2010
Počet nových komentářů
8
Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Správný špekoun má pevně daný minimální obsah masa. Jenže jak známo, pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak řezníci často hážou do uzenin i to, co nemají.
Renata Petříčková
7. 7. 2010
Počet nových komentářů
74
Farmářské trhy se rozrůstají
Kam můžete v nejbližších dnech vyrazit pro čerstvou zeleninu, ovoce a další místní dobroty? A pozor – máme jedno znovuvzkříšení – přímo Andělské a jednoho nováčka. Víte, kde ho hledat?
Lenka Krbcová
1. 7. 2010
Počet nových komentářů
3
Lehké dortíky s lehkostí
Je tu léto, tedy ideální čas, kdy se můžeme pustit do přípravy výtečných želatinových dortů a řezů. Jejich základ tvoří lehké piškotové těsto a chutnou ozdobu nejrůznější druhy ovoce.
Renata Petříčková
29. 6. 2010
Počet nových komentářů
1
Síla jednoduchosti aneb Filipika proti oblohám
FEJETON – Kuchaři plácají do jídel zbytečnosti, koření se tluče navzájem a dílo zkázy završí halda petrželové natě na příloze. A k tomu všemu ještě – lup ho – obloha!
Jan Handl
28. 6. 2010
Počet nových komentářů
73
Kampak, Češi? Na houby!
Houbařská letní sezóna začala. Houbaři hlásí nálezy parádních hřibů, žampiónů, holubinek, kozáků, křemenáčů… Co s nimi? A proč je právě u nás houbaření tak populární?
Pavel Houser
23. 6. 2010
Počet nových komentářů
12
Třešňové třeštění
Léto je dobou voňavých třešní. Letos sice mají trochu zpoždění, ale už se vybarvují do červenočerných odstínů. Víte, proč se na třešně nesmí pít a že zavařovat se dá s příchutěmi?
Renata Petříčková
21. 6. 2010
Počet nových komentářů
2
Parmezán – ušlechtilý kmet mezi sýry
V případě parmezánu platí, že čím je starší, tím je lepší. A také ovšem dražší. Pro své nezaměnitelné aroma je hojně využíván při přípravě nejrůznějších pokrmů.
Renata Petříčková
15. 6. 2010
Počet nových komentářů
3
Ochota v restauracích není samozřejmostí
FEJETON – Občas se přenesete o několik desetiletí zpět. Obsluha trvá na dodržování nesmyslných pravidel a nepřesvědčí ji, ani když nakonec odejdete. Co vás může v restauraci spolehlivě odradit?
Jan Handl
14. 6. 2010
Počet nových komentářů
8
Kateřina Cajthamlová: Kvalita potravin je u nás příšerná
Někdejší moderátorku pořadu Jste to, co jíte, netřeba příliš představovat. Tentokrát neradila nám, ale naopak se svěřovala v dalším z dílů seriálu Dietní policie.
Jan Potůček
10. 6. 2010
Počet nových komentářů
18
Rizoto: jídlo složité i jednoduché
Vraž do toho rýži a cokoli máš po ruce – takové „rizoto“ á la Babica mého dětství mě budí ze sna dodnes. Přitom jde skutečně o pokrm velmi variabilní, ale určitá pravidla je třeba ctít.
Renata Petříčková
7. 6. 2010
Počet nových komentářů
5
Piknik v Praze: Koukejte, kam si sedáte
Taková snídaně (oběd, svačina …) v trávě! V zahraničí běžný způsob odpočinku uprostřed všedního dne. Proč v Praze nepiknikujeme? Ptá se i magistrát a vymýšlí různé akce.
Helena Singerová
3. 6. 2010
Počet nových komentářů
9
Výlet s obědem a kilo uzenin zdarma!
Nejrůznější prodejci lákají: Pojeďte s námi na výlet, předvedeme vám naše skvělé zboží a ještě dostanete něco dobrého na zub. Všechno platíme! Co dostanete doopravdy? Možná průjem.
Lenka Krbcová
1. 6. 2010
Počet nových komentářů
7
Chřest bez chyby
Chřest je vyhlášenou delikatesou, ale doma ho nepřipravujeme úplně běžně. Jeden zkažený pokus nás může odradit, jenže chyba obvykle není v chřestu samotném, ale v naší neznalosti.
Renata Petříčková
31. 5. 2010
Počet nových komentářů
1
Majitel nekuřácké restaurace: Vyhodil jsem popelníky a tržby jsou v plusu
ROZHOVOR – Míst, kde se můžete najíst nebo posedět bez kouře, je málo. Restaurace se bojí proměny v nekuřácké, prý přijdou o zákazníky a tím o tržby. Je to opravdu takové riziko?
Helena Singerová
28. 5. 2010
Počet nových komentářů
21
Guláš – roky jsem hledala ideální recept
O nejlepší guláš se soutěží nejen v jeho rodném Maďarsku, ale i v řadě jiných zemí, Česko nevyjímaje. Guláše mají dokonce své festivaly. Milovníci guláše, napište nám vaše triky!
Renata Petříčková
24. 5. 2010
Počet nových komentářů
42
Připravte si sushi po česku!
Napadlo vás někdy umotat si vlastní ruličku z rýže a možná použít i své oblíbené ingredience? Výroba sushi není tak těžká, jak se může zdát, ale chce to dobrého mistra.
Helena Singerová
20. 5. 2010
Počet nových komentářů
2
Rodiče neblázněte, pribiňák dítě nezabije
Novodobý bubák v podobě sladkostí, tvarohových krémů či bílého cukru žene některé rodiče k druhému extrému – krmí děti ovocem a zeleninou a ordinují jim nesmyslné diety.
Ludmila Hamplová
19. 5. 2010
Počet nových komentářů
8
Oliva kontra bůček: dva kořeny současné kuchyně
Evropa je dědicem tradic antických i barbarských, což platí i pro stravování. Tak se – namísto dělení třeba na masožrouty a vegetariány – můžeme ptát: Jsem spíše Řek, nebo barbar?
Pavel Houser
17. 5. 2010
Domácí müsli
Kupované směsi vypadají dobře, jsou krásně barevné, někdy podezřele až moc. Vlastně pořádně nevíme, co v nich jíme. Dejte jim vale a namíchejte si vlastní podle chuti.
Renata Petříčková
10. 5. 2010
Počet nových komentářů
5
Není nad pořádný smažený řízek
Chce to vhodné maso, pár triků a máte ho – čerstvý, křupavý, voňavý… A nemusí být jen v klasickém trojobalu, možností je víc. Jaké je tajemství šťavnatého řízku?
Renata Petříčková
5. 5. 2010
Počet nových komentářů
16
Na obranu fastfoodů
FEJETON – Je populární nenechat na provozovnách rychlého občerstvení nit suchou. Nadáváme na ně. Pohrdáme jimi. Kritizujeme. Ošklíbáme se. A všichni tam chodíme.
Jan Handl
3. 5. 2010
Počet nových komentářů
23
Jezte méně masa, zachráníte planetu?
Svět hledá způsoby, jak zmírnit dopady globálního oteplování, a tak se objevil nápad na snížení konzumace masa. Dobytek prý ohřívá zeměkouli. Má to ale vůbec smysl?
Ludmila Hamplová
29. 4. 2010
Počet nových komentářů
26
Dáme si do nosa – lososa!
Růžové, pevné maso, s jen slabou vůní rybiny, málo kostí … a ta chuť! Přečtěte si, na co si dát pozor při nákupu a jak pak rybu připravit. S omáčkou, v marinádě?
Renata Petříčková
26. 4. 2010
Počet nových komentářů
5
4 651
–
4 680
/
4 778
První strana
Předchozí strana
150
154
155
156
157
158
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Komerční sdělení
Umělá inteligence mění díky OZP prevenci rakoviny kůže
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji