největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 681
–
4 710
/
4 816
První strana
Předchozí strana
150
155
156
157
158
159
160
Následující strana
Poslední strana
Přehled farmářských trhů na celý týden
Trhy – to není jen ovoce a zelenina, ale například i pivo z českých pivovarů. Chcete vyrazit na nákup a nevíte, kde a kdy se konají? Stačí se podívat do našeho přehledu.
Lenka Krbcová
30. 8. 2010
Pesto, šupito presto
V chuti kupovaného pesta mi něco vadí, vážně nevím, co to je, nějaká zvláštní příchuť. Pokud jste na tom podobně, pak si můžete udělat domácí, mnohem jemnější a chuťově vyváženější.
Renata Petříčková
24. 8. 2010
Počet nových komentářů
2
Trhy na Vitalii - nově vždy v pondělí
Trhů je stále víc, což je důvod k radosti, ale také k novému pojetí našich pravidelných přehledů. Z původní víkendové verze publikované ve čtvrtek přecházíme na pondělní přehledy na celý týden.
Lenka Krbcová
23. 8. 2010
Farmářské trhy - někde již po padesáté!
50. jubilejní trh se koná v sobotu na Kubáni. Nový trh v Průhonicích slibuje nejhezčí místo v Praze a okolí a atmosféru Provence. A jaké další trhy se chystají v nejbližších dnech?
Lenka Krbcová
19. 8. 2010
Rychlokvašky pro milovníky okurek
Už jste letos zavařovali okurky? Jestli ne, je správný čas. A když na to přijde, nemusíte k tomu mít ani oheň, teploměr a složitou směs koření; rychlokvašky jsou věrny svému jménu.
Renata Petříčková
17. 8. 2010
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy a tržiště vás zvou
Léto je v plném proudu. Nezůstávejte doma a vyrazte na trhy! Pokud nevíte, kde se v příštích dnech konají, neváhejte a nahlédněte do našeho přehledu nebo do naší mapové databáze.
Lenka Krbcová
12. 8. 2010
Počet nových komentářů
1
Domácí zmrzliny
Zkusili jste si někdy v letním horku připravit vlastní zmrzlinu? Není to těžké a můžete si namíchat příchutě, jaké v krámě nekoupíte. S bezovým sirupem? S bylinkami? Nebo s panákem likéru?
Renata Petříčková
10. 8. 2010
Počet nových komentářů
3
Kam na farmářské trhy?
Vyhlášené trhy na Kulaťáku se konají již po desáté. Ani ostatní nezahálejí. Po třetí můžete nakupovat na Andělu, bohatý sortiment připravili například také v jihočeských Chlumanech. Vzhůru na trhy!
Lenka Krbcová
5. 8. 2010
Počet nových komentářů
4
Marmeláda? Jde to i bez vaření
Černý rybíz se ideálně hodí pro přípravu rychlé marmelády. A navíc – bude opravdu rybízová, a ne s jablečným želé, které najdete snad ve všech kupovaných produktech, i když se jmenují všelijak.
Renata Petříčková
4. 8. 2010
Počet nových komentářů
2
Farmářské trhy jsou fajn
FEJETON – I já jsem propadl kouzlu farmářského trhu. Je to záležitost, která tady chyběla a je moc dobře, že se s podobnými projekty roztrhl pytel. (NOVĚ na Vitalia.cz – MAPOVÉ DATABÁZE TRHŮ!)
Jan Handl
2. 8. 2010
Počet nových komentářů
3
Kurz vaření pro staré mládence
FEJETON – Slavní kuchaři jsou téměř vždy muži. Půjdeme v jejich stopách, rozhodli jsme se s kamarády! Brzy se ale má vize soběstačných, emancipovaných mužů začala rozplývat…
Richard Gilík
27. 7. 2010
Počet nových komentářů
1
Ideální čas pro nové brambory
Sezona nových brambor je v plném proudu. Jsou voňavé, lehce nasládlé a přitom dietní a hlavně plné vitamínů. Poradíme vám, jak si na nich co nejvíc pochutnat.
Renata Petříčková
21. 7. 2010
Není nad čerstvé ryby
Pstruh od kamaráda rybáře, to je něco jiného než ty v lepším případě polomrtvé chudinky ze supermarketů a v horším případě zmrazené chudinky, s nimiž platíte i pořádnou porci ledu.
Jan Handl
19. 7. 2010
Počet nových komentářů
1
Meruňky - budou, nebudou?
Meruněk prý letos bude málo. Přesto se objevují například v nabídce farmářských trhů. Jaký je rozdíl mezi „zaprášeným“ ovocem od silnice a nablýskanou krasavicí ze supermarketu?
Renata Petříčková
14. 7. 2010
Počet nových komentářů
2
Chystáte raut? Stejně vás ošidí
Chystáte se pohostit své přátele? Pokud nechcete být ošizeni, strávíte večer tím, že budete hlídat, co na stoly nosí. Jinak často zaplatíte víc nebo něco jiného, než jste dostali.
Helena Singerová
13. 7. 2010
Počet nových komentářů
8
Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Správný špekoun má pevně daný minimální obsah masa. Jenže jak známo, pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak řezníci často hážou do uzenin i to, co nemají.
Renata Petříčková
7. 7. 2010
Počet nových komentářů
74
Farmářské trhy se rozrůstají
Kam můžete v nejbližších dnech vyrazit pro čerstvou zeleninu, ovoce a další místní dobroty? A pozor – máme jedno znovuvzkříšení – přímo Andělské a jednoho nováčka. Víte, kde ho hledat?
Lenka Krbcová
1. 7. 2010
Počet nových komentářů
3
Lehké dortíky s lehkostí
Je tu léto, tedy ideální čas, kdy se můžeme pustit do přípravy výtečných želatinových dortů a řezů. Jejich základ tvoří lehké piškotové těsto a chutnou ozdobu nejrůznější druhy ovoce.
Renata Petříčková
29. 6. 2010
Počet nových komentářů
1
Síla jednoduchosti aneb Filipika proti oblohám
FEJETON – Kuchaři plácají do jídel zbytečnosti, koření se tluče navzájem a dílo zkázy završí halda petrželové natě na příloze. A k tomu všemu ještě – lup ho – obloha!
Jan Handl
28. 6. 2010
Počet nových komentářů
73
Kampak, Češi? Na houby!
Houbařská letní sezóna začala. Houbaři hlásí nálezy parádních hřibů, žampiónů, holubinek, kozáků, křemenáčů… Co s nimi? A proč je právě u nás houbaření tak populární?
Pavel Houser
23. 6. 2010
Počet nových komentářů
12
Třešňové třeštění
Léto je dobou voňavých třešní. Letos sice mají trochu zpoždění, ale už se vybarvují do červenočerných odstínů. Víte, proč se na třešně nesmí pít a že zavařovat se dá s příchutěmi?
Renata Petříčková
21. 6. 2010
Počet nových komentářů
2
Parmezán – ušlechtilý kmet mezi sýry
V případě parmezánu platí, že čím je starší, tím je lepší. A také ovšem dražší. Pro své nezaměnitelné aroma je hojně využíván při přípravě nejrůznějších pokrmů.
Renata Petříčková
15. 6. 2010
Počet nových komentářů
3
Ochota v restauracích není samozřejmostí
FEJETON – Občas se přenesete o několik desetiletí zpět. Obsluha trvá na dodržování nesmyslných pravidel a nepřesvědčí ji, ani když nakonec odejdete. Co vás může v restauraci spolehlivě odradit?
Jan Handl
14. 6. 2010
Počet nových komentářů
8
Kateřina Cajthamlová: Kvalita potravin je u nás příšerná
Někdejší moderátorku pořadu Jste to, co jíte, netřeba příliš představovat. Tentokrát neradila nám, ale naopak se svěřovala v dalším z dílů seriálu Dietní policie.
Jan Potůček
10. 6. 2010
Počet nových komentářů
18
Rizoto: jídlo složité i jednoduché
Vraž do toho rýži a cokoli máš po ruce – takové „rizoto“ á la Babica mého dětství mě budí ze sna dodnes. Přitom jde skutečně o pokrm velmi variabilní, ale určitá pravidla je třeba ctít.
Renata Petříčková
7. 6. 2010
Počet nových komentářů
5
Piknik v Praze: Koukejte, kam si sedáte
Taková snídaně (oběd, svačina …) v trávě! V zahraničí běžný způsob odpočinku uprostřed všedního dne. Proč v Praze nepiknikujeme? Ptá se i magistrát a vymýšlí různé akce.
Helena Singerová
3. 6. 2010
Počet nových komentářů
9
Výlet s obědem a kilo uzenin zdarma!
Nejrůznější prodejci lákají: Pojeďte s námi na výlet, předvedeme vám naše skvělé zboží a ještě dostanete něco dobrého na zub. Všechno platíme! Co dostanete doopravdy? Možná průjem.
Lenka Krbcová
1. 6. 2010
Počet nových komentářů
7
Chřest bez chyby
Chřest je vyhlášenou delikatesou, ale doma ho nepřipravujeme úplně běžně. Jeden zkažený pokus nás může odradit, jenže chyba obvykle není v chřestu samotném, ale v naší neznalosti.
Renata Petříčková
31. 5. 2010
Počet nových komentářů
1
Majitel nekuřácké restaurace: Vyhodil jsem popelníky a tržby jsou v plusu
ROZHOVOR – Míst, kde se můžete najíst nebo posedět bez kouře, je málo. Restaurace se bojí proměny v nekuřácké, prý přijdou o zákazníky a tím o tržby. Je to opravdu takové riziko?
Helena Singerová
28. 5. 2010
Počet nových komentářů
21
Guláš – roky jsem hledala ideální recept
O nejlepší guláš se soutěží nejen v jeho rodném Maďarsku, ale i v řadě jiných zemí, Česko nevyjímaje. Guláše mají dokonce své festivaly. Milovníci guláše, napište nám vaše triky!
Renata Petříčková
24. 5. 2010
Počet nových komentářů
42
4 681
–
4 710
/
4 816
První strana
Předchozí strana
150
155
156
157
158
159
160
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji